U bent hier:  Home  / Een auto of bus huren bij Autobedrijf Schrauwen / Voorwaarden

Waard om te weten wanneer u een auto huurt.

De universele  huurvoorwaarden die wij nu hanteren en duidelijk vermeld staan op de achterkant  van de huurcontracten zullen komen te vervallen, en vervangen worden door de  Bovag- verhuur voorwaarden op het moment dat wij gecertificeerd worden als Lid  Bovag Verhuurbedrijven.

Ook voor onze huurbussen, maar in het bijzonder voor verhuur- personen- auto’s  geldt dat de totale huurprijs voor een bepaalde periode in overleg wordt  geregeld, dus altijd even telefonisch contact op nemen met Garage Schrauwen via het  algemeen garage telefoonnummer 076 - 597 2777 of nog beter via het e-mailadres: receptie@schrauwenauto.nl.

Ook in overleg zijn de haal en terug- breng tijden te  regelen. Want al is het regel dat de dag van halen en de dag van terugbrengen  beiden gelden als een huurdag, wordt daar desgewenst heel soepel mee omgegaan  als het verhuurschema dat toelaat.

Wij gaan uit van de hier vermelde basisprijzen maar bieden meer- kilometers aan  tegen acceptabele meerprijzen. Daarnaast verlenen wij korting bij langduriger  gebruik en ook bij gebruik tijdens een reparatie of onderhoud bij ons, van de  eigen auto. De verzekering van onze 9- persoons huurbussen is geregeld via de  speciale verhuur autoverzekering van Bovag. Vrijwel al onze huurauto’s zijn  all- risk verzekerd in alle landen die vermeld staan op de groene kaart. In andere landen dan vermeld op de groene kaarten mogen onze huurauto’s dan ook  niet worden gebruikt. Onze huurauto’s worden in principe zonder schade en vol  brandstof meegegeven en wij verwachten die dan ook zonder schade en met een  volle tank brandstof van een gerenommeerd merk terug te krijgen. Schade aan  exterieur, interieur of anderzijds, of schade aan derden, (door verwijtbaar  gedrag) komen voor rekening van de huurder voor zover dit niet wordt gedekt  door de verzekering. Verlies of diefstal van Radio-of Navigatie systeem komen voor rekening  van huurder evenals een lekke band!

Alle huurauto’s zijn in principe niet rook auto’s.  Derhalve is roken in onze huurauto’s niet toegestaan. Al onze 9-persoons huurbussen zijn uitgevoerd met airco vóór en achter. Een recent navigatiesysteem is gratis te lenen bij de huurauto’s

 • De huurder met een minimale leeftijd van 24 jaar, legitimeert zich met een geldig Nederlands rijbewijs zonder uitsluitingen en ondertekend het huurcontract met op de achterkant de universele voorwaarden
 • Het rijbewijs wordt door ons op echtheid gecontroleerd via het Document Verificatie Systeem en word aansluitend gekopieerd voor ons dossier ten behoeve van de verzekering.
 • Het eigen risico is per schade vastgesteld op € 500,- excl. Btw op de verhuiswagen.
 • Voor huurauto’s geldt een borg van € 500,00 en voor de verhuiswagen € 500,00. De borg voor huurauto's waarmee naar het buitenland wordt gereisd bedraagt  € 1000,00. 
 • Verder  € 100,00 voor iedere extra dag, langer dan 3 dagen in Nederland
  In principe tot een maximum van € 1000,00 in Nederland. Voor de rest van europa geldt in principe € 1000,00 extra borg op de genoemde prijzen. Huur buiten de grenzen van europa
  is wel mogelijk maar daarvoor gelden voorwaarden die per geval worden bekeken.
  Uiteraard zijn uitzonderingen en overleg altijd mogelijk bij een Universeel Bovag bedrijf.
  Voor langere periodes of andere situaties gelden altijd speciale condities die opgevraagd kunnen worden bij verhuurder.
  Voor vertrek met de huurwagen moet de borg en het geschatte totaal huurbedrag betaald zijn.
 • Huurder laat ter tussentijdse informatie een bereikbaar (GSM) telefoonnummer achter bij ons bedrijf.

Wat wel en wat niet

 • Bij de huurprijs is inbegrepen: 100 kilometer zonder verdere kilometer vergoeding.
 • Bij de huurprijs is uiteraard geen brandstof inbegrepen, dus: met volle tank mee en vol weer terug!
 • Bij de huurprijs is ook niet inbegrepen: Ernstige vervuiling van buitenkant wat niet met een normaal wasbeurtje op te lossen is en vervuiling van interieur, rooklucht en beschadiging van interieur.
 • Bij de huurprijs is ook niet inbegrepen: lekke band of banden.
 • Hoewel wij er vanuit gaan dat huurders het niet zullen hoeven te gebruiken hebben wij toch een Pech Hulp van Bovag afgesloten op al onze huurauto’s. Deze pech hulp geldt voor heel europa en dat vierentwintig uur op vierentwintig uur en zeven dagen per week. Het pasje bevind zich bij de autopapieren.

Waar de normale regels niet in voorzien.

 • Schade aan onze auto's of door onze auto's of door huurders of passagiers van onze auto's en in alle andere zaken waar onze voorwaarden niet in voorzien en/of niet worden gedekt door onze verzekering of verzekering van tegenpartij(en), is huurder in eerste instantie verantwoordelijk en de schade zal dan ook door huurder op eerste verzoek aan verhuurder worden vergoed. Inzittenden verzekering is bij sommige uitvoeringen bespreekbaar maar in de meeste gevallen niet in de basisprijs opgenomen. Tevens achten wij ons niet aansprakelijk voor schade als gevolg van storingen of niet goed functioneren van het voertuig. Door ondertekening van het huurcontract verklaart u zich akkoord met al onze voorwaarden m.b.t. huur.

© Copyright 2016 Autobedrijf Schrauwen
· Alle afbeeldingen en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd·
  Privacy Statement